diumenge, 9 d’agost del 2015

L'ALTERNATIVA D'ESQUERRES EL PRAT, AMB LA CUP-CC EL 27S

           Una bona part de les persones que participem a l'Alternativa d'Esquerres El Prat (AE-EP) som immigrants o fills i filles d'immigrants que van venir a treballar i viure a Catalunya, la majoria, d'altres indrets de l'estat espanyol. Per tant, alguns de nosaltres no ens definim pròpiament d'independentistes. Tot i això, ja fa mesos que formem part i treballem activament, juntament amb altres organitzacions i col·lectius anticapitalistes, independentistes, ecologistes, municipalistes, etc, en la candidatura que es presentarà a les eleccions del 27S amb el nom de CUP-Crida Constituent i que proposa sense embuts la ruptura amb el marc jurídic i polític estatal mitjançant una Declaració Unilateral d'Independència.
            Evidentment nosaltres no tenim cap intenció de trencar amb els nostres familiars ni amics de la resta de pobles de l'estat, sinó amb l'imposat règim monàrquic hereu del franquisme. És més, esperem que la nostra ruptura suposi el primer pas cap a l'alliberament dels altres pobles de l'estat. Estem convençudes que, amb la sobirania dels pobles i de les treballadores, establirem relacions més fraternals i solidàries que les actuals, tant amb la resta de pobles de l'estat espanyol com amb la resta de pobles que ara pateixen l'opressió de la Unió Europea del capital i el deute. La nostra independència de les institucions imposades i opressores ha de permetre i requerirà d'una cooperació i suport mutu, entre pobles i amb la gent, que ha d'incloure necessàriament una atenció prioritària i urgent cap a les persones que actualment es troben en veritables situacions de misèria per culpa d'aquestes mateixes institucions amb les quals volem trencar.
            Independentistes i no independentistes de l'Alternativa d'Esquerres El Prat, compartim des de la nostra primera assemblea la defensa del dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya i de la resta dels pobles de l'estat. Haguéssim preferit el referèndum que se’ns ha negat reiteradament tot i cinc anys de mobilitzacions històriques que han tret a milions de persones al carrer. Aquest estat ja ens ha demostrat prou vegades que no permetrà que el poble de Catalunya decidim lliurement el nostre futur. Per això, ara per ara, no voler reconèixer el caràcter plebiscitari del 27S i pretendre fer-nos esperar a les eleccions generals tornant a posar a l’horitzó la possibilitat d’un futur e hipotètic referèndum vinculant dintre del marc jurídic i polític de l’estat, com s’està plantejant des de la candidatura Catalunya sí que es pot”, és proposar-nos que tornem a fer el mateix camí que ja hem fet i que hem comprovat que porta a un carrer sense sortida. I és, a la pràctica, negar-nos el dret a l'autodeterminació als i a les catalanes.
            Nosaltres no renunciem a la defensa dels drets social per res, ni avalem la continuïtat de les actuals polítiques de retallades de misèria a canvi de res. La independència que nosaltres plantegem poc o res té a veure amb la que planteja (encara dubtem de si de debò) Artur Mas. La ruptura amb les institucions actuals no ha de ser per fer unes altres d'iguals, sinó que ha de permetre la construcció, a partir d'un procés constituent i de base popular, d'un nou model polític i econòmic que posi decididament les necessitats de la gent treballadora per davant dels bancs i el gran capital.
            Cal un pla de xoc immediat davant l'actual situació d'emergència social que inclogui mesures per aturar els desnonaments i acomiadaments, revertir les retallades i les privatitzacions, posar en marxa un pla d'ocupació pública, etc. La recent experiència grega amb la darrera onada de noves retallades demostren que no serveix amb bones intencions, ni negociacions: no hi ha millores significatives i duradores per a les condicions de vida dels i les treballadores sota els dictats de la Troika i de la UE del capital. S'ha de deixar de pagar el deute per dedicar els diners a les necessitats de la gent. I això, en aquestes eleccions, només ho plantegem des de la CUP- Crida Constituent.
            Perquè creiem que és l'única candidatura que aquest 27S defensarà, tant en l'eix nacional com en l'eix social, de manera indissoluble i sense ambigüitats, els drets de les treballadores i les classes populars, l'Alternativa d'Esquerres El Prat anem amb la CUP-CC.


Aquestes són les companyes de l'AE El Prat que van a la llista de la CUP-CC per  Barcelona (el número entre parèntesi).


Alternativa d'Esquerres El Prat  
Agost del 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada