divendres, 20 de juny del 2014

Comunicat de suport d’Alternativa d’Esquerres El Prat (AE-EP) a la lluita de les treballadores i famílies de l’escola Pompeu Fabra contra el tancament administratiu

Alternativa d’Esquerres El Prat de Llobregat vol donar tot el suport al professorat i les famílies de l’escola Pompeu Fabra, en la seva lluita per a aturar l’injust “tancament administratiu” que preparen la Generalitat i l’Ajuntament del Prat. Segons aquest, i al marge que les darreres proves de competències bàsiques han reflectit la millora del centre, tot el professorat apareix com a responsable d’una complicada realitat socio-econòmica per a la qual ni Generalitat ni Ajuntament han tingut una política per pal·liar.

AE-EP està convençuda que qualsevol millora que calgui aplicar en un o altre centre, passa en primer lloc pels recursos de que disposi –tant materials com humans-. Mentre el Departament ha anat aplicant retallades de plantilles, de substitucions -deixant als nostres fills i filles sense cobertura de substitucions durant més de 10 dies- i precaritzant la seva feina aplicant-los reduccions de jornada i sou com si es paguessin per hores el que és l’atenció a l’alumnat... no pot ser que la “millora” passi per a fer fora tot un claustre de professionals. I si tot això és responsabilitat de la Generalitat, què ha fet l’Ajuntament davant d’aquestes retallades? Què ha fet si el que creu és que hi ha problemes socio-econòmics en la zona? Ha tingut una política de creació de llocs de treball? O... podríem seguir preguntant-nos milers de coses, però de cap manera permetrem que al final, siguin els i les treballadores qui paguin la política dels governs de torn.

D’altra banda, no és la primera vegada que passa. L’ajuntament d’ICV-EUiA ja va ser còmplice del tancament del batxillerat i l’ESO a l’Illa dels Banyuls, en aplicació d’una LEC que ja havia trobat l’enfrontament de la comunitat educativa; o en la creació de l’institut-escola a St. Cosme, incrementant la guetització que ja patia el barri, o va ser dels ajuntaments “pilot” en la creació de la super-direcció del director de zona, a la qual també van beneir. Ara, enlloc d’exigir el centre escolar que faria falta per acollir els 12 grups “bolet”, que generen mancances d’espai i un augment de la ràtio alumnat/docents dels centres afectats, l’Ajuntament es torna a posar al costat de la Generalitat en una mesura que vulnera els drets dels i les treballadores i que no suposa cap millora de la qualitat educativa.

AE-EP reitera el seu suport a la comunitat educativa i es suma a l’exigència a ambdues administracions d’explicacions del “tancament administratiu” i, si tant malament s’ha fet, caldria anteposessin l’assumpció de responsabilitats dels càrrecs polítics que l’han avalat, tant a nivell del Baix Llobregat com de la regidoria municipal d’educació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada